Campanya Temps de Canvi, una aposta pel consum conscient durant el Nadal.

La campanya de Nadal d’aquest any porta per títol “Temps de canvi”,  que inclou activitats de conscienciació de consum conscient de Nadal, amb la voluntat de vincular la idea de consum conscient com una eina transformadora i d’impuls dels drets humans i mediambientals. 

Actes previstos:

Exposició “Temps de canvi”

La programació arrencarà el 9 de desembre amb la instal·lació de plafons a Crist Rei i al Passeig de l’exposició fotogràfica “Temps de canvi”,  amb lemes de pau i consum conscient. Aquesta exposició fotogràfica, creada de la mà de l’artista i fotògraf Oriol Segon Torra, és l’expressió visual d’un concepte de pau que ens crida a l’acció i a posar en valor el que podem aportar cada persona en la construcció de societats més justes. Aquesta exposició estarà instal·lada fins al 30 de desembre, conjuntament amb l’exposició “Receptari del consum responsable”.

  • Dilluns 12 de desembre a les 18 h al Centre Cultural el Casino.

I tu, com consumeixes?. Es presentarà la revista Opcions, que és novetat a les biblioteques de Manresa, sent la publicació referent en els debats de consum responsable i en oferir alternatives ètiques i justes. Les persones expertes d’Opcions ajudaran a reflexionar sobre els nostres hàbits de consum durant el Nadal i a generar idees i propostes de regals solidaris i responsables. S’oferirà berenar amb infusions i xocolata de comerç just. Es poden fer inscripcions aquí.

  • Dimarts 13 de desembre a les 19 h a l’Auditori de la Plana de l’Om

Petjades d’Arcadi.  Presentació del conte Arcadi al país de les Oliveres. Serà a càrrec de l’autor del conte i il·lustrador, Bernat Oliveres i de les periodistes Mar Valldeoriola i Victòria Oliveres que rememoraran la figura i aportacions de l’Arcadi Oliveres Boadella i la seva empremta en el moviment per la pau i l’economia transformadora.

  • Dimecres 14 de desembre a les 19 h a l’Auditori de la Plana de l’Om.

Viure en pau, una conversa entre Gaspar Hernàndez i Jordi Armadans per construir una caixa d’eines per la pau. L’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez dialoga amb el periodista i politòleg Jordi Armadans sobre les diferents dimensions de la pau: la pau personal i la pau global i els seus punts de trobada. Es clourà l’acte amb l’acció artística Parèntesis a càrrec de Mònica Vergés i Marc González.

  • Dissante 17 de desembre a les 11 h a Crist Rei.

Punt informatiu sobre consum conscient i comerç just que s’ubicarà a Crist Rei durant tota la jornada del dissabte dia 17 de desembre. Es comptarà amb la dinamització de l’espai a través de jocs i tallers.

Supercoop oferirà un tast de productes de proximitat, i la Botiga de comerç Just una xocolatada, i Alternativa 3 un taller de piruletes de xocolata de comerç just.

 

Novetats d’aquesta edició

Aquesta edició presenta dues novetats importants: un espectacle de teatre de carrer i la col·laboració amb l’associació Antic, ambdues per impulsar el comerç just i de proximitat. El teatre itinerant serà a càrrec de la companyia Paranys. Amb guió de Joan Barber, aquest teatre de carrer ens presentarà a través de personatges divertits i propers com pot ser un Nadal ple de justícia i proximitat. El teatre es podrà veure pel centre comercial els dies 9, 10, 16 i 17 de desembre. Les persones que participin podran obtenir entrades gratuïtes al Campi qui jugui o productes de comerç just.

D’altra banda, a través de l’Associació Antic, 14 restaurants col·laboraran en la difusió d’un model de consum conscient i en la promoció de comerç just quan els productes no es poden trobar al territori. Els establiments participants són: Vermuteria Santa Rita, Laida Restaurant, Bar Alzina, El Garitu, Oryza Restaurant, El Grané, Bar Toni’s, Quinze, Do ut des, Bodega Santo Domingo, Taverna 1913, El Golut, 9Jutjat i Vermell.