Acte en motiu del Dia Mundial pel Treball Decent.

Cada 7 d’octubre, i en motiu del Dia Mundial pel Treball Decent, tenen lloc diverses movilitzacions arreu del món on les organitzacions sindicals es manifesten per reclamar un treball decent per a totes les persones.

TREBALL DE LA LLAR, TREBALL DECENT!

A Manresa es va celebrar un acte el dimarts 8 d’octubre amb la intenció de visibilitzar i fomentar la contractació justa del sector del treball a la llar, un sector especialment precaritzat, desvaloritzat i invisibilitzat.

Durant l’acte es va presentar el Projecte FITA de Càritas, enfocat a acompanyar i orientar persones que volen accedir a una feina relacionada amb el treball a la llar.

La feina que es fa des de l’organització es va mostrar en el vídeo “El treball a la llar: treballem per la seva dignificació”, així com també amb testimoniatges presencials de treballadores i families.

Un dels altres punts de l’Acte va ser la presentació de la Guia de contractació justa del treball a la llar elaborada per l’Ajuntament de Manresa i dirigida tant a persones contractadores com a les treballadores. La finalitat d’aquesta guia és proporcionar informació i recomanacions per tal d’assegurar una contractació digna i justa en aquest sector.