Finançament a emprenedors: l’Ajuntament de Manresa otorga microcrèdits per crear o millorar empreses, per valor de gairebé 50.000 euros

Aquest dimecres s’ha signat el conveni pel qual l’Ajuntament de Manresa ha atorgat 10 microcrèdits a projectes empresarials viables amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i l’activitat econòmica a la ciutat i que corresponia a la tercera edició d´aquesta convocatòria.

Els ajuts es divideixen en dues línies de finançament: la línia A destinada a nous projectes al Centre Històric de Manresa; la línia B destinada a la creació d´empreses a la resta de la ciutat.

El programa d’ajuts ha repartit crèdits per un valor màxim de 5.000 euros a 3 beneficiats de la línia de creació empresarial (A) i a 7 de la línia de modernització. La quantia total atorgada és de 49.570 euros. Es tracta de crèdits reintegrables amb un tipus d’interès del 0% que s’han de retornar en quatre anys, i es va excloure del pla d’ajuts els negocis relacionats amb el sector immobiliari i el financer.

Les empreses beneficades, en la línia A, de microcrèdits destinats a la creació d´empreses dins del Centre Històric de Manresa, han estat: Toc-Toc La shop: Botiga de decoració i complements, Taverna dels Maquis, i Killing Weekend: Fabricació i venda de roba. En la línia B, de microcrèdits destinats a la creació d´empreses a Manresa, les empreses han estat: Merceria Amarant, Trejos Pinzón, Despatx de pa i pastisseria amb zona de desgustació, Centre Alma, Tapifuser, Uniqus Bar Restaurant, One Team Comunicacions, i RS96 Hibrilab.