‘Food Coop’ arriba a Manresa

  • El documental explica l’experiència d’un popular supermercat cooperatiu situat en ple centre de Nova York

  • La projecció serà el punt de partida de tota una setmana d’actes que culminaran el 2 de juny amb la 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa

  • El documental s’acompanyarà d’un debat posterior sobre la possibilitat de replicar el model de Food Coop a Manresa

L’Ajuntament de Manresa i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitzen el dilluns 28 de maig la projecció del documental Food Coop. En concret, es projectarà a l’Auditori de la Plana de l’Om a partir de 2/4 de 7 de la tarda. El documental s’endinsa en l’ànima de Park Slope Food Coop, un dels supermercats d’aliments cooperatius més antics dels Estats Units. Explica la història i el funcionament quotidià d’aquest supermercat cooperatiu, que des de 1973 agrupa més de 16.000 socis al barri de Brooklyn, que treballen cada un d’ells 3 hores mensuals per tenir l’opció de comprar el millor menjar de Nova York i al millor preu possible. A l’ombra de Wall Street, Park Slope Food Coop representa una tradició nord-americana poc coneguda però que està en auge.

L’èxit d’aquesta cooperativa dibuixa altres models per canviar els sistemes de producció i distribució d’aliments i ha inspirat la creació de diversos projectes de supermercats cooperatius arreu del món. I planteja diferents interrogants, com fins on pot arribar el cooperativisme de consum alimentari, o quines dimensions han de tenir els projectes d’aquest tipus. Per això la projecció del documental s’acompanyarà d’un debat posterior sobre alguns d’aquests temes, però també sobre la possibilitat de replicar el model a Manresa. El debat estarà dinamitzat per Toni Lodeiro, de la revista Opcions, i Diana Amigó, de la cooperativa Quèviure, tots dos experts en la matèria i que estan treballant en la difusió i l’execució de projectes de consum conscient.

L’acte serà l’obertura de tota una setmana d’actes que clouran el 2 de juny ab la 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa, que aquest any amplia continguts i es trasllada al costat del riu als voltants de la Fàbrica dels Panyos.