La 2a Mostra d’Economia Social i Solidària porta el pare de l’Economia del Bé Comú, Christian Felber

La 2 edició de la Mostra d’Economia Social i Solidària ha tingut, enguany, un padrí d’excepció: l’economista Christian Felber, impulsor del concepte d’Economia del Bé Comú.

Felber, que és un professor universitari d’economia austríac, ballarí, escriptor i divulgador en matèries d’economia i sociologia, és també autor de diversos estudis sobre el paper de l’economia del bé comú. Durant la conferència «Nous valors per a l’economia» que va fer ahir dimecres 31 de maig a 2/4 de 8 del vespre, al teatre Conservatori va detallar les seves teories sobre ética aplicada a l’economia per millorar la qualitat de vida de les persones.

A la presentació de la II Mosta d’Economia Social i Solidària d’aquest dimecres també ha participat Pau Collado, de Càritas, que impulsa el projecte “Activa’t per viure de l’hort”. Es tracta d’un projecte d’acompanyament de persones en situació d’exclusió social en un procés de facilitació de l’aprenentatge en agricultura ecològica i la comercialització en proximitat dels productes agraris i es realitza amb col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

La conferencia va tenir molt bona rebuda, apreciable per la gran assistència.

La II Mostra d’Economia Soccial i Solidària continua el pròxim dissabte 3 de juny, amb la celebració de diferents actes durant tot el dia a la plaça Sant Domènec.  Es tracta d’un espai de trobada i intercanvi d’entitats socials, cooperatives i associacions solidàries. En la mostra s’hi podran trobar tant activitats lúdiques com informació de diferents projectes de l’àmbit i estands informatius.

La mostra del dia 3 ded juny començarà amb un tast de cacau de comerç just i contes. A continuació, la jornada comptarà amb la presència d’Esther Vivas, coneguda per participar en diferents mitjans, però especialment per la seva tasca com a investigadora i activista en diferents moviments socials sobre consum conscient.

Al migdia hi haurà un dinar popular amb paella vegetariana a càrrec d’Ecoxarxa per continuar amb una tertúlia amb les experiències Pam a Pam i Ateneu Cooperatiu.

A la tarda, una mostra de productes tèxtili diferents activitats musicals com a cloenda.

La Mostra és organitzada per les regidories de Dinamització Econòmica, Ocupació, Cooperació i Cohesió Social de l’Ajuntament de Manresa i amb la complicitat d’Ateneu Cooperatiu, Treballem bé, Ecoxarxa, Xarxa d’Inclusió, el Consell Municipal de Solidaritat i AraCoop.