La XMESS organitza una Jornada de contractació i compra pública responsable

El passat divendres 22 de març vam assistir a la Jornada de contractació i compra pública responsable organitzada per la XMESS (Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

La jornada s’adreçava a tot el personal tècnic municipal amb incidència o interès en la contractació i compra pública responsable i en l’economia social i solidària. Un dels eixos principals, va ser quin hauria de ser el paper de l’administració local per tal de solucionar la manca i satisfer la necessitat de portar a terme aquest tipus de pràctiques.

En destaquem la ponència de Paco Blanco, exdirector de Coordinació de Contractació Administrativa de l’Ajuntament de Barcelona, on defensà l’aliança i la coordinació entre empreses, entitats i administracions a través de portals de compra pública amb propostes d’empreses socials.

Durant el matí també vam poder sentir experiències inspiradores com la municipalització dels menjadors escolars de l’Ajuntament d’Arbúcies, l’aplicació de la Guia de contractació pública a l’Ajuntament de Granollers o la presentació de criteris de compra responsable utilitzats a l’Ajuntament Vilafranca del Panadés.

A més a més, Joan Segarra, president de La Confederació, va parlar de la contractació pública responsable en els serveis d’atenció a les persones i Iolanda Fresnillo, vinculada a l’Observatori del Deute en la Globalització, va destacar la important i indispensable aplicació de la perspectiva de gènere en la contractació pública.

L’acte forma part del programa de la Comissió Europea ‘European Social Economy Regions (ESER)’ 2019 que vol conscienciar sobre l’economia social a nivell regional i local, i construir xarxes regionals o locals amb les parts interessades.