Surt a Ja està llest el catàleg del Mercat Social del Bages!

El catàleg conté les empreses i iniciatives que treballen sota els principis de l’Economia Social i Solidària al Bages, per tal de donar-les a conèixer i fomentar els intercanvis i el flux econòmic entre aquestes i les persones consumidores.

El Bages és un territori amb una forta presencia d’empreses i iniciatives de l’Economia Social i Solidària. Lo interessant d’aquestes organitzacions és que combinen la rendibilitat econòmica amb la utilitat social, basant la seva activitat amb els principis de gestió democràtica i participativa, la orientació a les necessitats humanes (en lloc de la maximització dels beneficis econòmics) i el compromís amb la comunitat, la igualtat i la transformació social. Dirigir el nostre consum a aquestes empreses, vol dir per tant, col·laborar amb la seva feina i reforçar les pràctiques ètiques, democràtiques i transformadores.

Aquest nou catàleg, editat per l’Ajuntament de Manresa en el marc d’un projecte de foment de l’ESS, pretén precisament ser una eina per facilitar i potenciar els intercanvis entre organitzacions i persones consumidores de l’ESS.

En el catàleg “Mercat Social del Bages” hi trobem organitzacions de tot tipus i en tots els sectors, de forma que podem satisfer les nostres necessitats dins l’ESS i respectant els criteris ètics, democràtics, socials i ecològics. L’oferta és extensa: tot tipus d’aliments –horta, vins, olis, carn, pa, fruita-, roba, oferta d’oci i turística, educació i formació, i una gran varietat de serveis –assessorament, acció social, salut i cures, tecnologia, finances ètiques…-.

El catàleg podreu trobar-lo a oficines municipals, als locals de les iniciatives d’ESS i a centres cívics i biblioteques. També podeu descarregar-lo aquí, o sol·licitar-ne a l’oficina del CEDEM Manresa.