Trobada de Networking entre empreses i entitats de l’Economia Social

Ahir dimarts dia 20 de març es va celebrar una Jornada de Networking entre les empreses i entitats de l’Economia Social i Solidària del Bages.

La jornada va ser molt profitosa. Durant el matí, les diferents iniciatives participants van estar treballant conjuntament per conèixer-se, trobar possibles formes de col·laboració, i per identificar les necessitats. També es van poder fer propostes, i compartir opinions respecte diferents activitats que es podrien organitzar al territori. A aquesta jornada de treball hi varen participar les iniciatives Artfic, Fent País, Moltacte, Olis Migjorn, Filigrana, L’ERA recursos agroecològics, casa de naixements migjorn, L’Arada i Frescoop.

Les dinàmiques fetes van servir per identificar i visibilitzar les necessitats que es tenen. Així, es va poder veure que hi ha necessitats especialment en relació a la formació, a l’assessorament, en l’acompanyament a la gestió, i en el finançament. Del treball també en van sortir propostes interessants com la creació d’un canal de comunicació intern entre tots els agents de l’Economia Social i Solidària, per tal de facilitar l’organització i l’impuls d’accions conjuntes, la creació d’un balanç social per tal de visibilitzar el sector i mostrar l’ESS com una alternativa empresarial de qualitat. També van sortir propostes concertes en relació a la formació i a l’assessorament, entre altres.

Gràcies al Pica pica preparat per Mangem Bages, es van generar un espai de networking lliure i es van agafar forces per seguir treballant.

La jornada va estar seguida per la presentació del diagnòstic de Pam a Pam al Bages. Aquest treball és una bona eina per entendre la realitat del sector al nostre territori, els seus punts forts i febles, mostrar les alternatives de l’ESS a la ciutadania i facilita també l’articulació al territori. A la presentació i resta de la jornada van asistir-hi i participar també Cristina Cruz, en representació a l’Ajuntament de Manresa i com a regidora delegada, i Alba Rojas, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Es va aprofitar també per presentar els últims recursos creats per ajudar a difondre el sector. Eines com aquest web, i els perfils de xarxes socials creats recentment (XESS Manresa a twiter i facebook) pretenen ser una finestra a la ciutadania de tot el que l’Economia Social i Solidària ofereix i fa al Bages, i a través de les quals les iniciatives i empreses poden fer difusió.

La jornada va finalitzar amb un interessant debat espontani, en el que les iniciatives, l’Ateneu cooperatiu i l’Ajuntament de Manresa van poder expressar les diferents sensacions i postures, i en la que es va compartir les ganes de treballar conjuntament per fer més forta i visible l’Economia Social i Solidària de Manresa i el Bages.

Esperem que aquesta trobada ens permeti enfortir la xarxa d’ESS!

Gràcies a totes les persones assistents!

 

 

La jornada va estar organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Manresa, l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Pam a pam, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.